top of page
  • Hanna

Marina Miracle - En märkespresentation

Uppdaterat: 10 maj 2023

Under våren 2020 utvecklade jag min verksamhet och såg mig efter ett hudvårdsmärke för att kunna jobba med hud. Att hitta ett märke som man kan stå för är inte helt enkelt, det är mycket som ska stämma. Företaget ska ha bra värderingar, värna om miljö och hud utan risken att produkterna blir verkningslösa.

Jag fann Marina Miracle och föll pladask för så väl produkterna som företaget.


Marina Miracle är norsk, ekologiskt och vegansk hudvård som som använder sig av probiotika i sina produkter. Märket startades av Marina Engervik 2014 och inspirationen till märket fick Marina, likt många hudvårdsentreprenörer före henne, genom att själv ha genomlidit år med hudproblem.


Marina hade som barn atopiska eksem och senare i tonåren uppstod en akneproblematik. Den konventionella behandlingen för akne är uttorkande preparat, vilket kan vara förödande för en torr och känslig eksemhud. Efter misslyckade behandlingar och perioder på sjukhus valde Marina att ta saken i egna händer. Hon började labborera med egna växtbaserade oljor och örtextrakt – vilket resulterade i en produkt som kom att kallas ”mirakeloljan” bland vänner och familj (Idag känd som Herbal Face Oil). Oljan lindrade Marinas eksem samtidigt som den är lätt nog att inte trigga akneutbrott. "Mirakeloljan" blev Marinas första produkt i hudvårdsmärket och inspirerade till namnet Marina Miracle.


Det som gör Marina Miracle unikt är att de använder sig av levande probiotika från växter, för att nära och återuppbygga hudens egna bakterieflora. Probiotika är ett samlingsnamn för goda bakterier och kanske känner du igen det i samband med goda bakterier för magen. Dessa förekommer inte bara i kroppen, utan finns även naturligt på huden.


Huden har ett skyddande, yttre lager av fett och bakterier som bidrar till att huden håller en bra fuktbalans och håller sig motståndskraftig mot bakterier och virus. Vid yttre påfrestningar, till exempel överdriven rengöring, överbehandling eller miljöfaktorer kan hudens balans rubbas och orsaka en tillfällig känslighet. En känslig hud får lättare utslag, rodnad och drabbas lätt av uttorkning. Genom att behandla vår hud med produkter som värnar om hudens syraskyddsmantel kan vi bibehålla en god hudhälsa och jobba på hudåkommor utan att störa balansen.Märket Marina Miracle har vunnit flera utmärkelser, däribland ”Bästa ekologiska varumärke 2019” i The Beauty Shortlist. Produkterna har spårbart ursprung och på produktens emballage kan du se hur många procent av produkten som är av ekologiskt ursprung. Produkterna är inte testade på djur och är helt veganska.


Jag hoppas verkligen att du ska uppskatta Marina Miracle lika mycket som jag gör.

De är verkligen fantastiska!


10 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page