top of page

Enkel frukostsmoothie


Det brukar lite skämtsamt sägas att "Frukosten är dagens viktigaste måltid". I mitt fall är det sant. Jag hade helst spenderat hela morgonen med en kopp kaffe, en tidning och en lång, matig frukost innan det är dags att ta tag i dagen. Men så ser inte verkligheten ut alla dagar och ibland behöver man någonting snabbt men mättande. Då är smoothies perfekt! Mättande, näringsrika och framförallt väldigt snabblagad!


Här delar jag det enklaste receptet på smoothie som jag vet - en favorit både på egen hand eller som komplement. Tips! Om du inte gillar att dricka yoghurt-drycker kan du prova att hälla upp smoothien i en skål och äta tillsammans med granola och färska bär.INGREDIENSER

  1. 2,5 dl Vaniljyoghurt Du kan använda naturell yoghurt om du vill ha ett mindre sött alternativ, men sötman gör att smakerna i bären blir mer framträdande. Exprimentera för att hitta din favorit!

  2. 1 st Banan Det här är det perfekta sättet att göra sig av med övermogna bananer. Mogen frukt har en mer uttalad sötma och blir därför väldigt god i smoothie.

  3. 50 g Hallon Använd gärna frysta hallon, det kyler övriga ingredienser och blir väldigt läskande. Hallonen går även utmärkt att byta ut mot passionsfrukt, jordgubbar eller blåbär - din fantasi sätter gränsen!

  4. 1 tsk Linfrön Frivilligt! Om du vill ge din smoothie en extra boost med omega 3 och fibrer så tillsätter du en tesked med linfrön.

GÖR SÅHÄR

NÄRINGSVÄRDE7 visningar0 kommentarer

コメント


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page